Image No Description

Er I flyttet fra hinanden eller skilt?

Ved skilsmisse eller separation er det vigtigt, at du overvejer, om du skal ændre din pensionsordning, og hvem du begunstiger ved din død.

Skal du separeres eller skilles, bør du kontakte os og få rådgivning om eventuelle ændringer på din pensionsordning. Det kan også være en god idé at kontakte en advokat.

Du kan måske have behov for at ændre, hvem du begunstiger, det vil sige tilgodeser, med udbetalinger fra pensionsordningen ved din død. Der kan også være forskellige regler at tage hensyn til, hvis din pensionsordning indeholder en ægtefællepension.

Ægtefællepension

Når du har en ægtefællepension på din pensionsordning, skal du være opmærksom på, om den eventuelt bevares. Hvis betingelserne for at bevare ægtefællepensionen er opfyldt, er det vigtigt, at du eller din fraskilte ægtefælle anmelder den bevarede ret til os. 

Læs mere

Skal min pension deles?

Reglerne ved separation og skilsmisse er, at du altid kan beholde "rimelige pensioner".

Læs mere

Hvad sker der, hvis du dør?

Har du indsat din samlever som modtager af ægtefællepensionen, skal du kontakte os, hvis samlivet ophører. Du kan både indsætte og slette din samlever som modtager af ægtefællepensionen, når du er logget ind og klikker på selvbetjening. 

Har du andre dækninger, der udbetales ved din død, skal du måske også ændre, hvem der er begunstiget til udbetalingen. Læs mere om, hvad der sker med pensionen, hvis du dør.