Nyheder  

Aldersforsikring: Nye regler gælder fra nytår

12. september 2017

Som medlem i ISP kan du indbetale til en aldersforsikring. Den giver dig en skattefri engangsudbetaling, uden du bliver modregnet i folkepensionen. Et politisk flertal har nu besluttet at ændre loftet for indbetaling fra og med 2018. Du kan dog nå at indbetale efter de nuværende regler frem til nytår.

Nye regler betyder, at de fleste danskere fra 2018 kan indbetale markant mindre til en aldersforsikring end hidtil. I 2017 er det muligt at skyde 29.600 kr. ind, men fra og med 2018 er loftet på kun 5.000 kr.

Det nye loft gælder alle, der har mere end fem år til folkepensionsalderen. Til gengæld bliver det muligt at sætte turbo på aldersforsikringen i de sidste år frem mod pensionen. For har du mindre end fem år til din folkepensionsalder, kan du i 2018 indbetale op til 45.000 kr. Det beløb stiger gradvist til 50.000 kr. i 2023.

En skattefri udbetaling

Ligesom hidtil er aldersforsikringen kun til penge, du allerede har betalt skat af. Til gengæld er udbetalingen også skattefri.

Du skal selv stå for at indbetale til aldersforsikring, som ikke er en del af din arbejdsgiverordning. Hvis du vil indbetale efter de nuværende regler, skal ISP have modtaget din indbetaling senest fredag den 29. december 2017.

Skal øge udbyttet i de sidste arbejdsår

Regeringspartierne og Dansk Folkeparti ændrer reglerne, fordi flere danskere skal have udbytte af at spare op til pension i deres sidste år på arbejdsmarkedet. Det får mange med en aldersforsikring, da den – modsat ratepension og livrente – ikke bliver modregnet i folkepensionen.

Det nye loft på henholdsvis 5.000 og 45.000 kr. er et samlet loft, hvis du har flere aldersforsikringer (fx i både ISP og din bank).

Hvis du indbetaler efter din folkepensionsalder, gælder samme høje loft som i årene op til. Bemærk, at du ikke kan indbetale til aldersforsikring, hvis du er begyndt at få udbetalt ratepension eller livrente.

Har du spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål om aldersforsikring i ISP, er du velkommen til at kontakte MedlemsService.

Læs også her, hvordan du indbetaler