Nyheder  

Hvad sker der under en konflikt

7. marts 2018

Til dig, som er medlem af ISP og ansat under IDAs overenskomster

Din pensionsordning hos ISP opretholdes under en konflikt. Du mister ingen rettigheder. Såfremt du har planlagt at gå på pension, kan du gøre det, og du er dækket ved sygdom eller død.

Under en konflikt vil din arbejdsgiver ikke indbetale til din pension, så længe du strejker eller er i lockout. Det pensionsbidrag, der normalt trækkes fra din løn, indbetales altså ikke. Efter en konflikt genoptages pensionsindbetalingerne automatisk.

Når der ikke betales til din pension, så er du som ISP-medlem normalt sikret, at dine dækninger ved død, sygdom og invaliditet fortsætter (se dog næste afsnit). Både de ordninger, som direkte er en del af din pensionsordning, og de tilknyttede gruppelivsdækninger. Alle dine dækninger fortsætter som udgangspunkt i op til 12 måneder, også selvom der ikke indbetales til din pension.

Det koster selvfølgelig noget at bevare dine dækninger, når der ikke indbetales, men de penge trækker ISP fra din opsparing. Det betyder, at du får lidt mindre udbetalt, når du engang skal pensioneres, men det vil for de fleste være muligt at indhente dette senere i arbejdslivet. Og det er ikke anderledes end andre perioder uden pensionsindbetalinger gennem livet, f.eks. pga. ledighed eller barsel.

Medlemmer, der bør kontakte pensionskassen

Hvis du er optaget på særlige vilkår i pensionskassens regulativ 102, 202, 302 eller 402, bør du kontakte pensionskassen.

Er du optaget på en af disse ordninger, kan det ses, hvis du logger ind på Min Pension med NemID via www.isp.dk. Her kan du under afsnittet ”Info om dig og din police” se, hvilken ordning du er på som eksemplet her (102):

For medlemmer på de nævnte ordninger fortsætter pensionsordningen ikke uændret i op til 12 måneder. Disse medlemmer vil få nedskrevet deres pensionsordning, mens gruppelivsdækningerne bevares i op til tre måneder. Har pensionsindbetalingerne været stoppet, så vil ordningen blive etableret i Markedsrente, regulativ 4, for de nye indbetalinger – også selvom stoppet i pensionsindbetalinger skyldes konflikt.

Regulativ 4 har mange fordele, men der kan være medlemmer på disse ordninger, som ønsker at beholde deres nuværende rettigheder – det kan de kun, hvis de selv indbetaler under en konflikt. Øvrige medlemmer behøver ikke kontakte pensionskassen under en konflikt.

Kan man selv indbetale til sin pension under en konflikt?

Ja, men ISP opfordrer kun ovennævnte medlemmer i afdeling 102, 202, 302 eller 402 til at kontakte pensionskassen. Øvrige kan indhente det tabte senere i arbejdslivet, såfremt det ønskes.

Tjekliste for pension under konflikt

  1. Tjek, om du er optaget på særlige vilkår (Regulativ 102, 202, 302 eller 402) – under afsnittet ”Info om dig og din police” på forsiden på Min Pension. Tjek evt. også på din pensionsoversigt på https://www.isp.dk/Pension/Min-Pension. Er du det, så kontakt pensionskassen. Er du optaget på almindelige vilkår, så behøver du ikke kontakte pensionskassen – du vil være dækket under konflikt, og du mister ikke rettigheder.
  2. Er du i tvivl om, hvordan du skal forholde dig i tilfælde af konflikt, er du meget velkommen til at kontakte MedlemsService på tlf. 7024 9600 mandag-fredag klokken 8.30-16.