Nyheder  

Medlemsmøder med fokus på fremtiden

20. november 2018

Interessen for ISP’s nye aftale med Sampension var stor under efterårets medlemsmøder. Her fortalte bestyrelsesformand Lars Bytoft om fordelene ved den nye aftale, mens direktør Karin Elbæk Nielsen orienterede om blandt andet afkast og medlemstilfredshed.

Der var god lytte- og spørgelyst blandt de flere end 100 ISP-medlemmer, som deltog i årets medlemsmøder. Møderne foregik i Middelfart, Aarhus og København.

Især ISP’s fremtid vakte stor interesse blandt medlemmerne. I starten af oktober 2018 offentliggjorde ISP en ny administrationsaftale med Sampension. Aftalen gælder fra sommeren 2019 og vil samlet reducere ISP-medlemmernes omkostninger med et trecifret millionbeløb.

På møderne gennemgik bestyrelsesformand Lars Bytoft den rejse, ISP har været på fra outsourcingen til AP Pension i 2013 og frem til den nye aftale med Sampension. Ud over udsigten til lavere omkostninger lagde han vægt på, at Sampension historisk har skabt solide afkast – og at ISP i det nye samarbejde bliver en del af et større fællesskab, hvor andre akademikerpensionskasser også indgår.

Læs også: ISP indgår aftale med Sampension og sparer et trecifret millionbeløb

Hensigtserklæring står ved magt

Lars Bytoft forklarede også, at bestyrelsen fortsat står ved den hensigtserklæring, der blev indgået sidste efterår med Ingeniørforeningen og DIP (pensionskassen for civil- og akademiingeniører) Erklæringen siger, at der selvfølgelig kun kan ske en fusion, hvis det giver økonomiske fordele til ISP’s nuværende medlemmer. Det fremgår også af hensigtserklæringen, at DIP først skal fusionere med Juristernes og Økonomernes Pensionskasse (JØP), hvorefter ISP’s bestyrelse vil kigge på de økonomiske tal, når den fusion er faldet på plads.

Som et led i hensigtserklæringen har Ingeniørforeningen fået indført i overenskomsten, at alle pensionsindbetalinger for ansatte i det offentlige under IDA’s overenskomster, sker til DIP. Pensionsindbetalinger for ISP’s medlemmer ansat i det offentlige overføres derefter til ISP.

Fra fremtid til afkast her og nu

På medlemsmøderne gik ISP’s direktør, Karin Elbæk Nielsen, fra fremtid til nutid, da hun fortalte om de foreløbige investeringsafkast i 2018. Her ligger ISP pænt i feltet sammenlignet med andre selskaber i branchen.

Usikkerheden på finansmarkederne betyder dog, at afkastene er under pres. I kombination med ISP-medlemmernes længere levetider kan det betyde, at pensionerne desværre må reguleres ned i de kommende år, lød det fra Karin Elbæk Nielsen.

Læs også: ISP blandt de bedste i et svært år

Der blev også tid til at runde medlemstilfredshed, medlemsdemokrati og andre mindre nyheder fra hverdagen i ISP – og generelt bød medlemsmøderne på fin stemning og livlig debat.