Nyheder  

Rekordstor interesse for pension i 2020

8. januar 2021

Et turbulent 2020 skabte stor bekymring hos danske pensionsopsparere. Medlemmer i ISP Pension og resten af Sampension-fællesskabet loggede i årets løb ind mere end en halv mio. gange for at tjekke deres pensionsordning.

Trafikken på hjemmesiderne i Sampension-fællesskabet, som foruden ISP Pension består af Sampension Liv, Arkitekternes Pensionskasse og Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger, har sat rekord i 2020.

Mere end 500.000 gange har kunder og medlemmer logget sig ind for at se deres personlige pensionsoplysninger. Det er en stigning på 30 pct. i forhold til året før, og antallet af besøg på hjemmesiderne er tæt på en million. Med 60.000 besøg og 32.000 log ind er trafikken på isp.dk i høj grad medvirkende til stigningen i den samlede statistik.

Samtidig modtog pensionsrådgiverne i Sampension-fællesskabet 16 pct. flere telefonopkald fra medlemmerne end året før, og fællesskabets nye pensionsapp blev downloadet knap 26.000 gange.

”Det er fantastisk, at 500.000 har logget sig ind på hjemmesiderne, og at så mange har hentet appen. En af årsagerne til den øgede interesse, nemlig de finansielle udsving på grund af covid-19, er trist, men interessen glædelig, fordi det generelt er svært at få medlemmerne til at forholde sig til deres pension. Mange danskere kan få meget mere ud af deres pension, hvis de bruger lidt tid på at se deres ordning igennem,” siger kundedirektør Ole B. Tønnesen fra Sampension-fællesskabet.

Tendensen ses også i trafikken på pensionsinfo.dk, der i 2020 steg til godt 4,5 mio. besøg – en stigning på ca. 7,1 pct.

Lovgivning har øget interessen

En anden årsag til den øgede interesse for pension er lovændringerne om højere pensionsalder og ret til tidlig pension, der igennem året blev debatteret og som blev vedtaget få dage inden jul.

”I år har debatten om retten til tidlig pension fyldt meget frem mod vedtagelsen i Folketinget før jul. Sammen med regeringens plan om at hæve folkepensionsalderen til 69 år har det formodentlig drevet interessen for pension blandt mange danskere,” siger han.

Uroen på de finansielle markeder fik især i foråret også mange bekymrede medlemmer til at besøge hjemmesiderne eller ringe til Sampension-fællesskabet.

Nedlukning havde stor betydning

Nedlukningen som følge af covid-19 pandemien desuden haft en stor betydning, påpeger Ole B. Tønnesen.

”Vores rådgivere har bemærket, at mange danskere har haft bedre tid i hverdagen, fordi de har arbejdet hjemmefra. Heldigvis har mange brugt tid på at sætte sig ind i deres pension og kontaktet os. Det håber jeg vil fortsætte, for det er meget vigtigt, at man sparer tilpas meget op til pension og samtidig har de forsikringsdækninger, der er behov for,” siger Ole B. Tønnesen.