Nyheder  

Saml pensionerne i ISP – det kan være penge værd

29. november 2018

Hvis du har mindre pensionsopsparinger stående i andre selskaber, kan det være en fordel at samle dem på din nuværende ordning i ISP. Det kan spare dig for gebyrer, som i stedet går til din opsparing.

Det kan betale sig at læse med her, hvis du er en af dem, der har pension stående i flere selskaber. Ikke mindst de såkaldte ”klatpensioner” – små beløb, som typisk stammer fra tidligere ansættelser – vil nemlig ofte betyde, at du hvert år udhuler din opsparing med unødvendige omkostninger til administration.

I de fleste pensionsordninger betaler du årligt en procentdel af din opsparing samt et fast beløb i gebyrer, uanset størrelsen på din opsparing. Så jo flere pensionsordninger du har, jo mere vil du typisk betale i samlede omkostninger. Derfor kan der være en økonomisk gevinst ved at samle dine ordninger i ISP. Så får du også nemmere ét samlet overblik over din pension.

Medlemseje giver lave omkostninger

Nøgletallet ÅOP (årlige omkostninger i procent) viser dig, hvad du betaler i omkostninger. På den måde kan du se, hvad de forskellige selskaber skal have for at administrere din pension.

Omkostningerne i ISP er særdeles konkurrencedygtige sammenlignet med andre selskaber. Det er nemlig dig og de andre medlemmer, som ejer pensionskassen – og det er kun jeres interesser, der skal tilgodeses.

Ud over et fast gebyr på 40 kr. om måneden betaler du 1,0 pct. i gebyr af dine indbetalinger og kun 0,03 pct. årligt af dit depot. For den del af dit depot, der måtte overstige 2 mio. kr., betaler du slet ikke gebyr.

I ISP får du også attraktive forsikringsdækninger til en lav pris. Prisen er lav, fordi kun ingeniører skal forsikres. Og ingeniører har mindre risiko for at blive ramt af sygdom eller tidlig død.

Hvad koster det at samle pensionerne?

Det er gratis at flytte klatpensioner, hvor din opsparing er mindre end 20.000 kr. Er din opsparing større end det, skal du ofte betale et gebyr til det pensionsselskab, du flytter fra. Som oftest kan du dog overføre din pension uden omkostninger, hvis du skifter job og får nyt pensionsselskab på din nye arbejdsplads. Du skal flytte din opsparing senest 36 måneder efter, at du har stoppet indbetalingen på den gamle ordning.

Det er altid gratis at flytte opsparing ind i ISP.

Bemærk, at særlige forsikringsdækninger eller garantier kan betyde, at det ikke er en fordel at flytte din pension.

Sådan samler du dine ordninger hos ISP

Du kan altid kontakte ISP MedlemsService, hvis du vil have gode råd om, hvordan du samler dine pensionsordninger. Vores rådgivere tager sig af det praktiske og sørger for at kontakte det pensionsselskab, hvor din opsparing skal flyttes fra. På den måde bliver skiftet hurtigt klaret.

Ring på 7024 9600, eller skriv til isp@isp.dk

Få selv overblikket

Her er en guide, der gør det nemt for dig, hvis du gerne selv vil begynde med at undersøge mulighederne:

  1. På PensionsInfo kan du få overblik over dine ordninger og se, om du har opsparinger i andre selskaber end ISP.
  2. Vær opmærksom på størrelsen på dine opsparinger, og hvor meget du betaler i ÅOP (årlige omkostninger i procent).
  3. Vær opmærksom på, om du har særlige forsikringsdækninger eller garantier tilknyttet ordningerne.
  4. Kontakt ISP MedlemsService for at få rådgivning om fordele og ulemper ved at samle din opsparing i ISP.